Tour de Noreg

Tour de Noreg

Resumé

Den här bloggen skulle ha startat för två år sedan, då vi flyttade till Norge.

Vad vi inte visste då var att detta skulle bli en "skikklig" turné...

I kategorin Retroaktivt kommer vi därför att blogga, i kronologisk oordning, friskt ur minnet om ting som skett under den tid vi varit i Norge.

Sista turen - Heiahorn

AktivtPosted by jan 27 Jun, 2010 11:10:58
Vi tog sista chansen till en liten topptur för flytten i går. Jag har varit med Lyse inne i Jörpeland flera gånger och sett en häftig topp som jag velat gå upp på. I går blev det nästan sommar och då tog vi tillfället i akt.

Först färjan från Stavanger..

..mot Tau. Sen vidare in till Jörpeland.Här är en av anledningarna till att jag varit där förut. Tillsammans mad DNMI har vi spanat in en bra plats till en väderstasjon, och nu har DNMI satt upp den åt Lyse. Rakt bakom vindmasten syns Heiahorn.

Det är bara att följa stigen, och sen skyltarna ditåt..Genom björkskogen..

Trots bra markering lyckades vi gå ifårn stigen och fick klättra lite upp för branten i oländig terräng, men så kom vi rätt igen och då gick det fort uppåt. Jörpelandsvattendraget från ovan.Topparna närmar sig.. eller så är det vi som närmar oss topparna..Vy över fjällen västerut.Toppvarden!Och jag var där också ;)Cecilia kollar BASE-möjligheterna på den branta sidan..Och lite posering för kameran, med havet i bakgrunden.På väg ner med Heiehorn bakom.

Den var en enkel och fin tur. Kan anbefallas för den som har möjlighet att gå här senare i sommar för det var smockfullt med hjortronblomster på väg upp. Vi såg t.o.m ett "nyfött" bär.


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.