Tour de Noreg

Tour de Noreg

Resumé

Den här bloggen skulle ha startat för två år sedan, då vi flyttade till Norge.

Vad vi inte visste då var att detta skulle bli en "skikklig" turné...

I kategorin Retroaktivt kommer vi därför att blogga, i kronologisk oordning, friskt ur minnet om ting som skett under den tid vi varit i Norge.

Oslo

AktivtPosted by jan 04 Apr, 2010 17:57:59

I Norge är påskveckan en viktig högtid, då tar man riktigt långledigt och drar till fjälls gärna i den dryg vecka. Vi gjorde inte det, men för första gången fick vi till den där långa ledigheten.

Måndag kväll hoppade vi på Nattåget mot Oslo. Det blev en lång resa som påminde lite om resorna vi gjort med Swebus förr i tiden, bara lite bättre plats för knäna och en litet sovpaket bestående av en filt, ögonlapp och öronproppar. Anledning till att vi drog till Oslo var för att se på vår nästa lägenhet! I vanliga fall kan man inte vara ute i god tid när man skaffar lägenhet i Norge, men nu hade vi tur i oturen kan man säga. Oturen är att ett par av våra vänner flyttar från Oslo, men turen är att då öppnades en möjlighet för oss att få lägenhetskabalen avklarad redan nu. Vi kommer altså att bo på en mysig liten bygård på Grünerløkka där också fler av våra vänner bor. Det blir lite lägre standard på lägenheten än vad vi haft tidigare i Norge, men bra läge bra folk på gården och trevliga uthyrare.

Cecilia på en påsköde Carl Johan

Påskresan fortsatte sen efter Oslo. Vi hoppade först på flygtåget mot Gardemoen, åt en smaskig brunch:

..och fortsatte sen med KLM mot Barcelona! Kanske kommer det mer om den resan i ett nytt blogginlägg, men lite av resan går det att få med sig här: Karta med länkar till bildsidan (fler bilder kommer också till "etter hvert"..