Tour de Noreg

Tour de Noreg

Resumé

Den här bloggen skulle ha startat för två år sedan, då vi flyttade till Norge.

Vad vi inte visste då var att detta skulle bli en "skikklig" turné...

I kategorin Retroaktivt kommer vi därför att blogga, i kronologisk oordning, friskt ur minnet om ting som skett under den tid vi varit i Norge.

Månafossen

AktivtPosted by jan 28 Mar, 2010 18:15:32
Idag drog vi iväg på en spontan tur till Månafossen. Längst in i Frafjord hittar man en liten parkering, från vilken det går turstig vidare in i dalen. Stigen börjar med brant stigning som blir ännu brantare en bit upp, men efter bara 10-15 minuter är man uppe vid en utsiktspunkt mitt emot ett mäktigt vattenfall, "Månafossen"
Ok, den sista var lite manipulerad..
Det som inte syns så bra på bilderna är att utsiktspunkten är vid ett stup på 30-40 meter rätt ner till det som säkert i vanliga fall är en liten sjö, men som idag var något som liknade glaciäris.
Härifrån går stigen vidare uppför fjällsidan... genom lite skog..I skogen hade någon en egen skidbod under en sten. Tuffa gamla träskidor, komplett med gamla trästavar.
Stigen går sen vidare in i dalen.....och bort till en gammal gård som idag är en friluftsgård/informationscenter/värmestuga.Härifrån går det turstig vidare in över fjällen, man kan gå helt in till Lysebotn om man vill. Det kan bli en fin tur i sommar, men idag fortsatte vi bara en liten bit..
.. innan regnmolnen som närmade sig gjorde att vi beslutade å vända tillbaka.
Definitivt en trevlig tur som kanske inte nämns i alla turistböcker om Stavanger.